Koło Łowieckie Ostoja
05:35
20:05

23:57
06:30

Kuchnia

Żeniucha na wieczorne zasiadki ze zbiorów mojej mamy. Polędwiczki z dzika na czosnku Słonina mojego Dziadka Olesia Ciasto balowe Asi Kotleciki z "piersi" Maćka K. - szybkie i pyszne Skrzydełka na miodzie Maćka K. Najwyższy czas na Tarninówkę !!! PORTERÓWKA - zawsze wychodzi Dwa klasyki z mojego repertuaru nalewek Creme Brulle Zupa rybna - "Złoty przepis" Piotra Błońskiego Suflet Piotra Błońskiego - numer popisowy

Ciasto balowe Asi

Składniki i ich przygotowanie:

BISZKOPT: 4 jaja, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, 1 łyzeczka proszku do pieczenia.

Upiec biszkopt.

MASA BUDYNIOWA: 2,5 szkl. mleka, pól szkl. cukru. pól kostki margaryny, 3-4 żółtka, 3/4 szkl. mąki.

Zagotować 1,5 szkl. mleka. w pozostałym rozrobić mąkę z cukrem i zółtka. Ugotować budyń. Gdy budyń nieco przestygnie ( ale jeszcze będzie dośc ciepły ) dodać do niego margarynę i utrzeć.

BITA ŚMIETANA: 1/2 l. śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru + 2 śmietany fixy. -ubić bitą śmietanę

POZOSTAŁE:
1 mleko skondensowane słodzone w puszcze, gotować 2,5 godz.
4-5 paczek herbatników
1 paczka krakersów.

Przepis:
Na biszkopt wylać ciepłą masę budyniową, poukładać herbatniki, na to karmel ( ugotowane mleko skondensowane ), na karmel poukładać krakersy , na krakersy bita śmietana, na wierzch starta czekolada. 

SMACZNEGO

 
 

Newsletter

wypisz z newslettera

Zaloguj się

Zapomniałem hasła »