Składniki i ich przygotowanie:
BISZKOPT: 4 jaja, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, 1 łyzeczka proszku do pieczenia.
Upiec biszkopt.
MASA BUDYNIOWA: 2,5 szkl. mleka, pól szkl. cukru. pól kostki margaryny, 3-4 żółtka, 3/4 szkl. mąki.
Zagotować 1,5 szkl. mleka. w pozostałym rozrobić mąkę z cukrem i zółtka. Ugotować budyń. Gdy budyń nieco przestygnie ( ale jeszcze będzie dośc ciepły ) dodać do niego margarynę i utrzeć.
BITA ŚMIETANA: 1/2 l. śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru + 2 śmietany fixy. -ubić bitą śmietanę
POZOSTAŁE:
1 mleko skondensowane słodzone w puszcze, gotować 2,5 godz.
4-5 paczek herbatników
1 paczka krakersów.
Przepis:
Na biszkopt wylać ciepłą masę budyniową, poukładać herbatniki, na to karmel ( ugotowane mleko skondensowane ), na karmel poukładać krakersy , na krakersy bita śmietana, na wierzch starta czekolada.
SMACZNEGO