Temat: Farba - prośba do wszystkich !!!
Cieszę się, że propozycja wspólnego szkolenia naszych psów trafiła na podatny grunt i sądząc z deklaracji Koleżeństwa, od wiosny ostro ruszamy z "warsztatami" dla tropowców.
Mam w związku z tym gorącą prośbę - apel. Zbierajcie proszę farbę ze strzelanych dzików (lub jeleni). Niech każdy wozi w samochodzie plastikową butelkę 1,5 litra (lub dwie) najlepiej po wodzie mineralnej z wsypaną do środka solą - 4-5 łyżek stołowych i drugą małą (półlitrową), która po przecięciu nożem w poprzek, na dwie połówki zmieni się w lejek i "kubek" do nabierania farby. Może być ze skrzepami - to nie problem. Po wlaniu farby trzeba potrząsnąć zawartością tak, żeby sól się rozpuściła. Potem proszę tylko o informację (0 601 705 064) i resztę (zmiksowanie, przecedzenie, żeby nie było zatykających korek skrzepów i grudek, oraz zamrożenie farby) zrobię już ja z Marzeną.
Na razie mam przygotowane 2,5l farby, a to jest około 10 ścieżek treningowych, czyli nie zbyt wiele. Proszę o pomoc wszystkich - sam nie dam rady, razem łatwo nazbieramy tyle, ile trzeba.
Darz Bór!!!
Piotr