Temat: Czy nikt nie zna sprawdzonych przepisów kulinarnych ???
Mam jeszcze kilka fajnych przepisów w zanadrzu, ale jakoś tak niezręcznie się czuje w roli jedynego piszącego na ten temat. Przyłączcie się gotujący
Pozdrowionka - Piotr
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
KL Ostoja → Tematy różne → Czy nikt nie zna sprawdzonych przepisów kulinarnych ???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam jeszcze kilka fajnych przepisów w zanadrzu, ale jakoś tak niezręcznie się czuje w roli jedynego piszącego na ten temat. Przyłączcie się gotujący
Pozdrowionka - Piotr
Koleżanki i Koledzy
Z moją kuchnią czyli gotowaną w wodzie kiełbasą zbyt dużo dodać w tym forum nie mogę, ale rzeczywiście Piotrowi może być niezręcznie, przecierz dobrze wiemy, że Piotr Flak robi cytrynówkę, Karol wyśmienitą kiełbasę , Boniek kaszankę i nie tylko, Tadziu Markowski wyśmienite marynowane buraczki i cebulkę, Bogdan Zych łopatkę , Zenek nalewki i takj dalej wymieniać mógłbym jeszcze przez czas długi rózności i pyszności przez Was robione.
Wiem że to tajemnice no ale choć rąbka uchylcie.
Ostatnio wychodzi na mnie trochę odyniaszków z klejnotami a pamiętam, że kiedyś ktoś w Naroczycach przygotował wyśmienite dzicze klejnoty, pamiętacie przepis?
Piotra proszę o przepis na suszony udziec mniam........
Jadę w góry mogę się zająć udźcem...! w sensie pozyskania ( a może dla porównania zrobić to samo z jelenia, sarny i dzika ? )
Z jelenia i dzika chętnie zrobię - dziczą szyneczkę mam nawet w zamrażarce - ale trochę mała jak na peklowaną na sucho i potem ususzoną .
Z sarny chyba nie ma sensu - myślę, że jeżeli już brać sarnę na użytek własny, to Tatar, zupa gulaszowa, ewentualnie zrazy zawijane.
Jak będziesz miał szynkę z cielaka jelenia z kością - daj znać, ja zrobię resztę
Darz Bór!
Masz jak w banku ...!
Cieszę się, bo sól bez jodu, czosnek, pieprz młotkowany i czerwone wino juz mam, a i miejsce chłodne i przewiewne też czeka !!!
Połamania
Darz Bór!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
KL Ostoja → Tematy różne → Czy nikt nie zna sprawdzonych przepisów kulinarnych ???
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc
The pun_repository official extension is installed. Copyright © 2003–2009 PunBB.